Woonstijl: Landelijk wonen

Landelijk wonen is een woontrend die inmiddels ook zijn plaats heeft ingenomen in de interieurwereld. Bij landelijk wonen denk je natuurlijk meteen aan het leven buiten de stad, op het platteland in alle rust. Dat is ook precies waar deze woontrend op gebaseerd is. Landelijk wonen is gericht op rust en gezelligheid, waarbij veel ruimte ook een belangrijk kenmerk is. Ik ga je vertellen wat de kenmerken van het landelijk wonen zijn en hoe jij deze trend in huis kan halen!

landelijk bank

De kleuren van deze trend zijn vooral rustige natuurtinten. Wit, lichtgrijs en lichte houtkleuren zijn de belangrijkste basiskleuren. Deze kleuren creëren de natuurlijke, rustige uitstraling die je met de landelijke stijl in huis wil halen. Alleen deze kleuren gebruiken zou natuurlijk een beetje saai worden. Blauw en groen zijn mooie, natuurlijke kleuren die toch wat extra sfeer en gezelligheid in huis halen. Donkergrijze tinten zijn ook geschikte kleuren om je landelijke interieur mee af te maken.

De basis van landelijk wonen wordt gelegd met het materiaal hout. Hout komt in veel verschillende kleuren voor, dus voor ieder wat wils! Denk aan de echte bruine houtkleur, maar bijvoorbeeld ook without of grijshout wordt tegenwoordig erg veel gebruikt. Glad hout staat natuurlijk prachtig, maar onbewerkt hout creëert de optimale landelijke uitstraling. Materialen als linnen, wol en riet passen ook echt bij het landelijke interieur. Linnen banken, wollen kleden en rieten manden zijn mooie voorbeelden van meubels en accessoires die het landelijk wonen uitstralen.

Accessoires komen in alle soorten en maten en kunnen op veel verschillende manieren de finishing touch aan je interieur geven. Kussens, lampen en een klok zijn de meest voor de hand liggende accessoires en kunnen ook zeker niet ontbreken. Maar accessoires als kaarsen en manden creëren echt een landelijke sfeer. Een warm vloerkleed in een mooie natuurkleur valt niet weg te denken en zorgt voor een optimale landelijke ervaring.

landelijk eten

Zo haal je landelijk wonen in huis!

Als basis voor het landelijke interieur is een lichte, houten vloer altijd goed. Een withouten vloer is hier erg geschikt voor, maar een lichtbruine houtkleur kan ook zeker! Zorg ervoor dat niet alle meubels dezelfde kleur zijn als de vloer. Bij een witte vloer bijvoorbeeld kun je mooie bruine of lichtgrijze meubels plaatsen. Bij een bruine, houten vloer zijn witte meubels weer heel mooi. Gebruik niet te veel kleuren en tinten door elkaar, want dat neemt de rustige sfeer weer weg.
Planten stralen echt de natuur uit, dus voeg er zeker een paar toe aan je landelijke interieur. De groene kleur zorgt voor gezelligheid, maar houdt ook de rust erin. Landelijk wonen kenmerkt zich door de ruimtelijke uitstraling, dus als je accessoires gaat uitzoeken, zet er dan niet te veel in een ruimte.
Kort samengevat: Bij het landelijk wonen gaat het om rust, gezelligheid en ruimte. Wanneer je jouw huis landelijk gaat inrichten,is het belangrijk om niet te veel kleuren door elkaar te gebruiken, maar het juist bij de natuurlijke kleuren te houden. Rustige accessoires met een landelijke touch passen perfect in jouw landelijke interieur.

Winterse Landelijke gezelligheid

In deze landelijke woningstijl zijn licht en hout een van de belangrijkste eigenschappen. Je kan je misschien wel indenken dat het misschien wat moeilijker is om een woonkamer met zoveel licht en ruimte ready te maken voor een gezellige winter. Geen paniek! We are here for you en geven je tips over het gezellig maken van je landelijke woonkamer.

Tip 1 | Kaarsen!

Obviously beginnen we in de winter met kaarsen en kandelaars. Het ding is eigenlijk gewoon dat het licht dat van kaarsen komt, alles gezelliger maakt. In een landelijke woonkamer kun je daarnaast behoorlijk losgaan met de soorten kaarsen die jij leuk vindt. Kaarsjes in lantaarns zijn erg typisch voor het landelijke interieur. Maar experimenteer ook eens met wat anders! Glimmende kandelaars met steentjes of met roségoude elementen maken je landelijke interieur net wat spannender én brengen veel gezelligheid met zich mee.

Tip 2 | Vloerkleed

Waar je in de zomermaanden je mooie vloerkleed misschien al snel even weglegt, is het in de wintermaanden toch weer tijd om jouw woonkamer aan te kleden met zijn warme matje. Ga voor een vloerkleed in een natuurlijke kleur of kies een donkere kleur zoals donkerblauw. Je kamer wordt er meteen een beetje gezelliger door. Bovendien nodigt zo’n kleed toch aan om lekker samen op de bank te hangen!

Tip 3 | Creëer contrast

Wit, beige, lichtgrijs… de basis van een landelijk interieur is licht. Door donkerdere, spannendere kleuren te gebruiken breek je de boel lekker op en creëer je contrast. Een donkergroene muur en mooie planten bijvoorbeeld geven je landelijke woonkamer daarom een extra spannend tintje. Het contrast brengt gezelligheid met zich mee. Voor als je nog niet zo goed durft kun je voor donkere accessoires gaan. Een donkerblauw of rood sierkussen valt op en breekt het lichte vlak van je bank. Roze onderzetters, gordijnen en fotolijstjes maken je huis ook lekker knus. Daarnaast staat donker riet mooi in een landelijke woonkamer. What about een rieten mandje om je favo tijdschriften in te gooien! Ben je een echte interieur-deardevil? Dan kun je kiezen voor meubels in donkerdere kleuren. Als je een passende donkergrijze bankdonkerblauw vloerkleed of rode fauteuil uitkiest zal je landelijke woonkamer één en al gezelligheid uitstralen!

Tip 4 | Haardvuur

Een open haard past natuurlijk perfect bij de landelijke woonstijl. Een landelijke woonkamer is er één waar je ontspant en samen bent met vrienden en familie. Daar mag dus geen open haard ontbreken! Net als kaarslicht geeft haardvuur een warme gloed aan je woonkamer. Een ultiemer winters gevoel ga jij niet krijgen! Daarnaast zijn er wat leuke benodigdheden bij een open haard. Denk aan een haardhoutrek en een schoorsteenmantel. Erg leuk om te speuren naar de mooiste, landelijke versies van die artikelen! Geen zin in al dat gedoe? Dan kies je een elektrische haard.

landelijk alles

 

Hopelijk hebben jullie nu een beter beeld van hoe je op een gemakkelijke manier jouw woning kan omtoveren tot warm en liefdevol huis in landelijke stijl. Nog op zoek naar producten in een landelijke sfeer? Kijk dan eens bij onze landelijke producten of neem een kijkje op onze pinterest.

Deel deze blog met je vrienden: